När laserljuset träffar tatueringspigmentet splittras det av värmen. Detta gör att det hettar till i huden. Många jämför smärtan med att tatuera sig. Är du känslig går det bra att köpa bedövningssalva EMLA på apoteket och applicera enligt anvisning på bipacksedeln före behandling.
Alla kunder får genomgå en kostnadsfri konsultation där jag ber dig fylla i en hälsodeklaration, detta för att avgöra om behandling är lämplig eller ej. I sällsynta fall kan man få en lätt allergisk reaktion på det lössläppta färgämnet, vars sammansättning ju är okänd i nästan alla fall. Det kan då yttra sig som att man känner sig lite febrig och hängig. Reaktionen brukar klinga av till nästa dag, men om det kvarstår kontakta Vårdcentral. Om du mot förmodan skulle få en sådan reaktion, bör du inte få fler behandlingar. Om du får blåsor och/eller skorpor som du pillar på, finns det risk för ärr och infektion. Så återigen – RÖR EJ blåsor och skorpor! Med den senaste tekniken är risken för ärrbildning minimal. Ibland kan man ha fått ärr när tatueringen gjordes, dessa kan då framträda när den bleks. Tillfällig pigmentförändring kan förekomma, men normal hudfärg återkommer då efter 6-9 månader. Undantagsvis kan denna dock förbli permanent.
Man ska ha klart för sig att ta bort en tatuering är inte en engångsbehandling. Att ta bort en tatuering med laser är snarare en process än en behandling och det krävs tålamod. Först efter åtta veckor ser man resultatet av din första behandling. Det är en väldigt långsam process för kroppen att transportera bort alla bläckpartiklar och blekningen fortsätter i flera månader efter behandlingen. Men den absolut största delen av blekningen sker under de första 8 veckorna. För att huden ska kunna läka samt kroppen transportera bort pigmentet bör det gå 6-8 veckor mellan behandlingarna. Vi fotograferar din tatuering (frivilligt förstås) vid varje behandling, för att du tydligt ska kunna se resultatet.
Q-switchad Nd: YAG-laser som jag arbetar med är den effektivaste och säkraste metod som finns att tillgå. Trots detta kan man aldrig garantera att tatueringen försvinner helt. Det kan ingen göra. Det är många individuella faktorer som spelar in, och dessa går vi igenom på den kostnadsfria konsultationen. Vad jag däremot kan garantera är att jag kommer göra mitt yttersta för att Du ska känna dig nöjd hela vägen fram till slutresultatet.